Във всяка връзка има възходи и спадове, моменти, в които

...
Във всяка връзка има възходи и спадове, моменти, в които
Коментари Харесай

Защо мъжът ми ми няма доверие?

Във всяка връзка има възходи и спадове, моменти, в които всичко върви без спънки, и такива, в които като че ли нищо не върви. Основните неща, които търсим у колегата – протекция, поддръжка, обич, доверие – ни карат да се усещаме добре, в сигурни ръце.
Какво става обаче, в случай че попаднем във връзка, в която непрекъснато би трябвало да се потвърждаваме и да заслужаваме доверието към нас ден след ден? Със сигурност това ще докара до напрежение и кавги. Започваме да упрекваме себе си, че не сме задоволително положителни, че за следващ път сме попаднали в токсична връзка, като най-вероятно ще нападнем с обвинявания и колегата. Каква може да е повода за това негово държание, да ни няма доверие?

Ниското му самочувствие
Всички сме чували за мъжкото его и сме очевидци на това какъв брой доста харесват мъжете самите себе си. Какво става обаче, в случай че мъжът е нерешителен? Той стартира да атакува. А под прицел може да сте тъкмо вие – дамата, която му отдава времето и вниманието си. Ниската себеоценка може би кара мъжът ви непрекъснато да се съмнява във вас, подлагайки ви на кръстосани разпити; да вижда опасност във всеки мъж; да е избухлив; да се старае непрекъснато да се потвърждава в работата, пренебрегвайки ви. Какво можете да извършите? Бъдете до него. Ако го обичате, сигурно той ще има потребност от вас по пътя, с цел да се оправи с вътрешните си демони.

Бил е лъган в предходни връзки
Ако мъжът до вас е бил лъган преди, той може да развие боязън от това да не бъде зарязан. Предишните обстановки, в които е попадал, могат да го накарат да усеща, че не е заслужен за вашата обич, и че за вас той не си заслужава. Страхът от занемаряване може да бъде толкоз мощен, че в един миг за колегата ви той може да се трансформира в действителност. Опитайте се да поддържате връзка повече и да изясните вашите взаимоотношения. Можете да посетите и терапевт за двойки.

Израснал е в среда на съмнение
Ако средата, в която е отгледан сътрудникът ви е била изпълнена с съмнение и неистини, прекомерно евентуално е неговата визия за връзки да се базира на обстановките, на които е бил очевидец. Често пъти децата повтарят фамилния модел и държанието на техните родители, смятайки това за вярно. Хора с сходно минало стартират връзките си, очаквайки най-лошото – неистини, изменничества, измами. Тяхното съмнение е предпазен механизъм, който са построили, подготвяйки се, че ще бъдат засегнати и изоставени. По този метод прочувственото разграничаване оказва помощ за по-лесното превъзмогване на обстановката. Опитайте се да разговаряте с вашия сътрудник, уверете го, че го обичате подобен, какъвто е. Нека той разбере, че се пробвате да го подкрепяте, а не да го поправяте. Никой не е идеален и това е част от хубостта на човешките взаимоотношения.

В предишното сте го наранили
Трудно е да го признаете, само че правила ли сте в предишното нещо, което да го накара да загуби доверие във вас? Не става въпрос единствено за невярност. Може би ви липсва връзка? Или пък не сте била изцяло откровена с него в предишното? Мъжете поддържат връзка основно посредством дейности и по-малко с думи. Дистанцираното и дръпнато държание може да е сигнал, че нещо не е наред. Каквато и да е повода, пробвайте се да бъдете почтена със себе си. По този метод ще бъдете почтена и с колегата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР