Във всяка кухня има определен набор от кухненски принадлежности. Те

...
Във всяка кухня има определен набор от кухненски принадлежности. Те
Коментари Харесай

5 кухненски принадлежности, които трябва да чистим по-често

Във всяка кухня има избран набор от кухненски такъми. Те са ни нужни, с цел да можем да готвим, само че постоянно не отделяме нужното внимание за грижата за тях и това може да се окаже пагубно.

Кухнята е едно от най-често посещаваните пространства в дома, пишат от iwoman.bg. В нея влиза всеки и всеки има достъп до всичко. Но колкото и на пръв взор да наподобява комфортно за всички, кухнята може да бъде доста по-мръсна от другите елементи на дома. Ето с кои такъми би трябвало да внимавате повече.

1. Гъбите за съдове
Те развиват бактерии доста бързо. Препоръчваме ви да не ги ползвате дълъг интервал от време, тъй като микробите се популяризират и по съдовете. Можете да почиствате гъбите за миене по два метода – или я мокрите и слагате в микровълновата, или я натопите в белина.

2. Кърпите
Изключително доста бактерии се популяризират по повърхността им. Кухненските кърпи влизат в приложимост преди измиване на ръцете, по време на готвене и така нататък Това е повода, заради която би трябвало да следите доста деликатно хигиената им.

3. Ножовете
Стремете се да поддържате ножовете, които употребявате. И не приказваме единствено за острието – множеството хора не помнят да почистят добре дръжката.

4. Пластмасовите кутии за предпазване
Не отхвърляме обстоятелството, че тези кутии са извънредно комфортни и практични. За страдание, могат доста да навредят на здравето ви. Голяма част от производителите употребяват нездравословни химикали за производството им. Най-здравословният метод да се справите с това е като замените пластмасовите кутии със стъклени.

5. Мивката
Старайте се мръсните чинии да не се застояват дълго време в мивката. Престояването им дава причина за развиване на забележителен брой бактерии като салмонела. Ето за какво е добре да измивате чиниите незабавно след хранене или допустимо най-скоро. Така ще предпазите себе си и фамилията си от заразни заболявания.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР