Във всеки дом има предмети, настилки и пособия, които могат

...
Във всеки дом има предмети, настилки и пособия, които могат
Коментари Харесай

Пазите ли тези неща вкъщи? Изхвърлете ги, те ви разболяват!

Във всеки дом има предмети, настилки и принадлежности, които могат да провокират съществени проблеми с белите дробове и въобще дихателните пътища. Алергии, астма, хронична кашлица, хронична хрема – всички тези проблеми могат да водят произхода си от избрани принадлежности в дома.
Кои са най-вредните неща в семейството, които разболяват белите ни дробове?
Белина
Хлорът и амонякът в белината могат да причинят съществени дихателни проблеми, даже конвулсии и неспособност за поемане. Различни алергии и хронични белодробни заболявания могат да се дължат на дълготрайно излагане на въздействието на летливите съединения в белината.
Килими и мокети
Не се лъжете, че бърсането на прахуляк и прахосмукането избавя семейството ви от праха и акарите. Килимите, мокетите и въобще текстилните подови настилки са най-големите събирачи на сходни алергени. Те, за жалост, са и измежду най-силните такива и предизвикват съществени белодробни и дихателни проблеми.
Прахосмукачката
Прахосмукачката е апарат, без който не можем. Но в случай че го държите на видно място в дома си, той може да е повода за вашите дихателни проблеми. В прахосмукачката се задържат всички прахови частици и акари, които не престават да повреждат качеството и свежестта на въздуха в дома. Препоръчително е да държите прахосмукачката в килер или в мазето, надалеч от пространствата, които ползвате всекидневно.
Банята
В банята се основават най-вече условия за формиране на плесен. Той е извънредно нездравословен за хора, склонни към отключване на алергии. Ето за какво почистването на банята би трябвало да е приоритет и то главен.
 Лекар уточни 5 най-често срещани признака на ОПАСНИТЕ алергии Лекар уточни 5 най-често срещани признака на ОПАСНИТЕ алергии
Лекарят и ефирен водещ Евгений Комаровски уточни главните признаци на най-разпространените алергии пред РИА Новости. Според лек...
Бои и токсини за инсекти
Някои типове бои излъчват не просто неприятна и задушлива миризма, само че и летливи съединения, които предизвикват белодробни проблеми. Спрейовете и другите типове препарати против инсекти и гризачи могат да провокират доста съществени дихателни проблеми.
Изолация
Тенденцията в слагането на външна изолираност набира голяма скорост в строителството и ремонтните действия. Ефективността ѝ в топлоизолирането е метод да се спестят средства и разхищения на сила.
Но „ запушването “ и „ запечатването “ на външните стени на постройките крие опасности за здравето на белите дробове и дихателната система. Така се основават условия за формиране на плесен. Въздухът става неведнъж по-застоял. Още по-опасни са някои типове материали, от които се прави изолираност. Те основават предпоставки даже за злокачествени болести на дихателната система.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР