Във всеки дом има предмети, настилки и пособия, които могат

Във всеки дом има предмети, настилки и пособия, които могат ...

Пазите ли тези неща вкъщи? Изхвърлете ги, те ви разболяват!

Във всеки дом има предмети, настилки и пособия, които могат да предизвикат сериозни проблеми с белите дробове и изобщо дихателните пътища. Алергии, астма, хронична кашлица, хронична хрема – всички тези проблеми могат да водят произхода си от определени пособия в дома.
Кои са най-вредните неща в домакинството, които разболяват белите ни дробове?
Белина
Хлорът и амонякът в белината могат да причинят сериозни дихателни проблеми, дори спазми и невъзможност за вдишване. Различни алергии и хронични белодробни болести могат да се дължат на продължително излагане на влиянието на летливите съединения в белината.
Килими и мокети
Не се лъжете, че бърсането на прах и прахосмукането спасява домакинството ви от праха и акарите. Килимите, мокетите и изобщо текстилните подови настилки са най-големите събирачи на подобни алергени. Те, за съжаление, са и сред най-силните такива и причиняват сериозни белодробни и дихателни проблеми.
Прахосмукачката
Прахосмукачката е уред, без който не можем. Но ако го държите на видно място в дома си, той може да е причината за вашите дихателни проблеми. В прахосмукачката се задържат всички прахови частици и акари, които продължават да повреждат качеството и свежестта на въздуха в дома. Препоръчително е да държите прахосмукачката в килер или в мазето, далече от помещенията, които ползвате ежедневно.
Банята
В банята се създават най-много условия за образуване на мухъл. Той е изключително вреден за хора, склонни към отключване на алергии. Ето защо почистването на банята трябва да е приоритет и то основен.

Лекар посочи 5 най-често срещани симптома на ОПАСНИТЕ алергии Лекар посочи 5 най-често срещани симптома на ОПАСНИТЕ алергии
Лекарят и телевизионен водещ Евгений Комаровски посочи основните симптоми на най-разпространените алергии пред РИА Новости. Според лек...
Бои и отрови за насекоми
Някои видове бои излъчват не просто неприятна и задушлива миризма, но и летливи съединения, които причиняват белодробни проблеми. Спрейовете и другите видове препарати срещу насекоми и гризачи могат да предизвикат много сериозни дихателни проблеми.
Изолация
Тенденцията в поставянето на външна изолация набира огромна скорост в строителството и ремонтните дейности. Ефективността ѝ в топлоизолирането е начин да се спестят средства и разхищения на енергия.
Но „запушването“ и „запечатването“ на външните стени на сградите крие рискове за здравето на белите дробове и дихателната система. Така се създават условия за образуване на мухъл. Въздухът става многократно по-застоял. Още по-опасни са някои видове материали, от които се прави изолация. Те създават предпоставки дори за злокачествени заболявания на дихателната система.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com