Във връзка със започналата проверка на разследващите органи за дейността

...
Във връзка със започналата проверка на разследващите органи за дейността
Коментари Харесай

На „Феникс Плевен“ не са разрешени дейности по изгаряне на отпадъци

Във връзка със почналата инспекция на проверяващите органи за активността на активността на компания „ Феникс Плевен “ ЕООД, Регионална инспекция за опазване на околната среда Плевен дава следната информация:

„ Феникс Плевен” ЕООД има публикуван регистрационен документ според условията на Закона за ръководство на отпадъците за осъществяване на действия по отнасяне на неопасни боклуци на площадка с местоположение гр. Плевен, Индустриална зона, на територията на някогашния цех МИР. На сдружението не са позволени действия по изгаряне на боклуци, нито на рискови и болнични боклуци.

През 2019 година Регионална инспекция за опазване на околната среда Плевен е направило пет инспекции за активността на сдружението, като последните от тях са на 9.10.2019 година, 28.11.2019 година и на 19.12. 2019 година взаимно с Икономическа полиция. При инспекциите е установено осъществяване на заложените в регистрационния документ действия по подбиране и преработване на неопасни боклуци. Констатирано е, че отпадъците се съхраняват в рамките на площадката на сдружението, която е оградена, с пропусквателен пункт и положена трайна настилка. Обособени са сектори за предпазване на признатите боклуци.

Количествата съхранявани и третирани на площадката боклуци не надвишават позволените количества в издадения от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Плевен регистрационен документ за осъществяване на действия по отнасяне на боклуци. Сортирането на отпадъците се прави в закрито помещение. Част от отпадъците са балирани, което ги защищава от прахосване при превозване.

За отпадъците са показани всички изискуеми по законодателство документи и се води съответната отчетност. На площадката се реализират действия по подбиране и преработване на боклуци от импорт и локални такива в количества, според издадените разрешителни. Не се планува депониране на отпадъците, защото те са напълно рециклируем материал, който се влага като суровина за следваща обработка.

Регионална инспекция за опазване на околната среда Плевен е предоставила на способените органи цялата налична информация за активността на сдружението и оказва подпомагане за изясняване на случая. Повече информация може ще бъде предоставена след привършване на следствените дейности.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР