Във връзка със Световния ден на първата помощ, който се

...
Във връзка със Световния ден на първата помощ, който се
Коментари Харесай

БЧК отбелязва Световния ден на първата помощ

Във връзка със Световния ден на първата помощ, който се празнува по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец всяка втора събота на месец септември, Столичната организация на Българския Червен кръст ще провежда демонстрации по оказване на първа долекарска помощ на 09.09.2017 година от 10,00 ч. в Борисова градина (площадката при бюст-паметника на Христо Ботев).

В 12,00 ч. всички участници и посетители ще се заловен за ръце и ще образуват обичайна в целия свят «Човешка верига» в поддръжка на първата помощ за всички нуждаещи се.

Най-безопасното място - „ вкъщи ", крие доста рискове. Първата помощ е главно умеене, което може да обезпечи ефикасна и бърза намеса, с цел да помогне при пострадвания, да понижи страданията и да усъвършенства възможностите за оцеляване на човек в потребност.Милиони хора по света са наранени или убивани от пострадвания всяка година, заради несъответстваща реакция или липса на навременно оказана първа помощ.

Световният ден на първата помощ (WFAD) е една годишна опция за разпространение на знанията и уменията за оказване на първа помощ по целия свят и за възстановяване и разширение на образованието по първа помощ в международен мащаб, като един филантропичен акт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР