Във връзка с защита на обществените интереси и правата на

...
Във връзка с защита на обществените интереси и правата на
Коментари Харесай

Затягат мерките в Бяла Слатина заради коронавируса

Във връзка с отбрана на публичните ползи и правата на жителите, общинският спешен щаб и персонално кметът на община Бяла Слатина издаде заповед № 133/ 19.03. 2020г., с която подреди да бъдат избрани чиновници, които да обхождат града.
На съображение чл.44 алинея 2 от ЗМСМА, по отношение на Решение на Народното събрание на Република България от 13.03. 2020г., с което е оповестено „ изключително състояние “ на територията на Република България за период от 13.03. 2020г. до 13.04.2020г., рекомендации на Националния Оперативен щаб за ковид, Заповед№ РД- 01-124 от 13.03.2020г. на Министъра на опазването на здравето и предложение на Районна прокуратура Бяла Слатина по контрол на правда, отбрана на публичните ползи и правата на жителите, общинския спешен щаб и персонално кметът на община Бяла Слатина издаде заповед № 133/ 19.03.2020г., с която подреди да бъдат избрани чиновници, които да обхождат град Бяла Слатина и по-конкретно кварталите с доминиращ брой лица, завърнали се на територията на страната от рискови страни, и да предизвестяват жителите да не се събират на огромни групи.
За обитаемоте места на територията на общината, организацията по предупреждаването на жителите на съответното обитаемо място да не се събират на огромни групи е предоставена на кметовете на кметства и кметските наместници.
При осъществяване на горепосочените задания, чиновниците следва да се легитимират с „ бадж “ и копие от заповедта на кмета. При констатиране на случаи на несъблюдение или отвод от осъществяване на към този момент предизвестени жители, чиновниците да уведомят районно управление (на МВР) Бяла Слатина на тел: 0915/88401.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР