Във връзка с възникналото напрежение в отношенията ни с Руската

...
Във връзка с възникналото напрежение в отношенията ни с Руската
Коментари Харесай

Радев поиска Петков да свика Министерски съвет заради ескалацията на отношенията с Русия


„ Във връзка с зародилото напрежение в връзките ни с Руската федерация приканвам министър-председателя да свика съвещание на Министерския съвет, което да оцени следствията от ескалацията на рецесията в двустранните връзки и да вземе решение в сходство с всички законови процедури. Това решение би трябвало да е съобразено с провокациите пред националната сигурност и с дълготрайните ползи на България и на хилядите български жители, живеещи в Руската федерация ”. Това съобщи във фейсбук президентът Румен Радев.

„ Недопустимо е те да бъдат оставени без дипломатическо посланичество. Недопустимо е решения, свързани със сигурността на България, да не регистрират рисковете от ескалация и икономическите последици от тях.

Отговорността за решението ляга напълно върху държавното управление в оставка, което извършва функционалностите си в сходство със законите на Република България и клетвата, положена пред Народното събрание при поемането на ръководството на страната до фактическото предаване на властта ”, написа още президентът.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР