Във връзка с предстоящия „Национален ден на безопасността на движението

...
Във връзка с предстоящия „Национален ден на безопасността на движението
Коментари Харесай

Полицаи проверяваха водачи по холандския метод, разкриха опасните участъци в Пловдивско

Във връзка с идния „ Национален ден на сигурността на придвижването по пътищата”, който се отбелязва на 29 юни, пловдивската полиция ще проведат инспекции за съблюдаване на разпоредбите за придвижване по по този начин наречения „ холандски метод”. Днес акцията стартира с наличието на началниците на отдел „ Охранителна полиция” и на бранш „ Пътна полиция” комисар Костадин Костов и основен контрольор Йордан Милушев. Няколко полицейски коли спираха пловдивските водачи на бул. " Санкт Петербург " в посока " Тракия ", с цел да покажат по какъв начин работи въпросният способ, написа

Комисарите дадоха информация по отношение на рисковите пътища тази година. Най-опасният от всички е точно този Пловдив – Карлово, на който много хора изгубиха живота си. Такива още са Подбалканският път, Пазарджик - Пловдив - Свиленград, Асеновград - Пловдив.

„ Това място, което сме избрали има символика, защото преди 5 години, на същия бул., на към 200 метра зад нас, се случи един драматичен случай с наш сътрудник, който почина. Това е Делян Палазов, като в негова респект подбрахме въпросния бул. „ Санкт Петрбург”, на който да покажем на процедура по какъв начин работи „ Пътна полиция” по по този начин наречения „ холандски метод”. Той се показва точно в по едно и също време прекъсване за инспекция на няколко броя МПС-та съгласно числеността на полицейските чиновници. Това описа началникът на отдел " Охранителна полиция " комисар Костадин Костов.

Те прибавиха още, че от началото на 2022 година до момента в Пловдив и региона са станали 330 ПТП-та с 24 починали и 418 ранени. При четири произшествия починалите са пешеходци, 5 водачи на самокатастрофирали коли в канавки, 12 при конфликт на два и повече автомобила, двама велосипедисти, един самокастрофирал. Затова комисар Костадин Костов моли всички водачи да съблюдават разпоредбите за придвижване, да бъдат виновни и да съблюдават отдалеченост, с цел да се минимализират ПТП-тата.

По мотив 29 юни чиновниците на пловдивската полиция ще се включат в редица мероприятия. Утре взаимно с регионална администрация, РУО и РЗИ ще учат деца от ДГ " Бреза " по какъв начин да пресичат пътя и по какъв начин да си играят безвредно до пътя. В четвъртък в ЕГ " Иван Вазов " ще вземат участие в награждаване на спечелилите от съревнование за поощряване използването на колела в градската среда.

Също по този начин полицията ще ускори контрола и за мотористите, защото в топлия сезона стартират нерегламентираните дрифтове и гонки. Нека жителите да позвънят на 112, в случай че виждат групи от мотористи, с цел да бъдат осъществени инспекции и вероятно санкциониране в случай че има нарушавания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР