Във връзка с появили се медийни публикации относно предоставени от

...
Във връзка с появили се медийни публикации относно предоставени от
Коментари Харесай

Без гриф За ползване на двустранния протокол София-Скопие, МВнР: Това не е секретен гриф

Във връзка с появили се медийни изявления по отношение на предоставени от страна на министъра на външните работи Теодора Генчовска преговорни документи сред Република България и Република Северна Македония със конфиденциален гриф и апела за неговото събаряне, от Министерство на външните работи излязоха със заявление, в което се споделя, че:

 

" Документите нямат конфиденциален гриф и са входирани в очевидно деловодство на Народното събрание и Министерския съвет ", като са посочени и входящите номера.

 

И още: " Заведени по този метод, горепосочените документи са налични за запознаване от всички народни представители от 47-ото Народно заседание на Република България ", пишат от Дирекция " Стратегически връзки и обществена дипломация " в Министерство на външните работи.

 

Същевременно от " Продължаваме промяната " благодариха на външния министър Теодора Генчовска, че е реагирала бързо и е премахнала гриф " За прилагане ", подложен от нея върху преговорните документи сред България и Северна Македония,  което не разрешавало на депутатите от външната комисия на Народното събрание да ги разясняват пред необятната аудитория.

 

А съгласно известие на парламентарния уебсайт, Комисията по външни работи на Народно събрание би трябвало да заседава на следващия ден от 15:00 часа.

 

Във фейсбук профила си министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи още веднъж съобщи, че досега не е получено публично така наречен френско предложение за отпадане на българското несъгласие.

 

Така Османи отговори на настояването на Комисията по външна политика в Народното събрание на Република Северна Македония да даде предлагането на френското председателство и протокола, обвързван с България.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР