Във връзка с повишаването на нивото на река Дунав при

...
Във връзка с повишаването на нивото на река Дунав при
Коментари Харесай

Първа степен на готовност при наводнения за Дунавските...

Във връзка с повишението на равнището на река Дунав при Никопол над кота 620 със заповед на регионалния шеф на Плевен Мирослав Петров се афишира първа степен на подготвеност за общините по поречието на река Дунав на територията на региона, считано от 10.00 часа на 29 март, 2018 година Това заяви пресцентърът на регионалната администрация.

Всички мероприятия ще се организират под управлението на регионалния шеф. Кметовете на общините Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене и шефът на " Напоителни системи " ЕАД - клон Плевен би трябвало да дефинират длъжностни лица за наблюдаване на застрашените сектори на защитните насипи на река Дунав и реките Искър, Вит и Осъм до хкм 5+000 от устията им нагоре по течението.

Длъжностните лица се задължават да правят обстоен оглед на застрашените сектори на дигите и да поддържат връзка с ОбСС на общините и ОЦ на ОУПБЗН - Плевен. При констатиране на непроходими сектори по короната на дигите в резултат на прорасла храстовидна или дървесна растителност шефът на " Напоителни системи " и кметът на община Белене /за дигата в регулация/ неотложно да подхващат действия по разчистване и обезпечаване на достъп на длъжностното лице за наблюдаване, се споделя в заповедта на регионалния шеф Мирослав Петров.

Възлага се управлението на всички мероприятия да извърши от кметовете на общините Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене и шефа на " Напоителни системи " ЕАД - клон Плевен в сходство с техните пълномощия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР