Във връзка с постоянните промени в епизоотичната обстановка в Европейския

...
Във връзка с постоянните промени в епизоотичната обстановка в Европейския
Коментари Харесай

Засилен контрол на месото в заведенията заради африканската чума

Във връзка с непрекъснатите промени в епизоотичната конюнктура в Европейския съюз и заплахата от засягане на България от африканска чума по свинете Българската организация по сигурност на храните покачва равнището на ограничения, които взема за предварителна защита на болестта.

От 21 август със заповед на изпълнителния шеф е въведен засилен надзор в заведенията за публично хранене и в обектите за междинно предпазване на странични скотски артикули и моторни транспортни средства за транспорт на такива артикули, оповестява ведомството.

При инспекциите се обгръща методът на обособяване, идентифициране и следене на всички боклуци от храни от скотски генезис (включително и кухненските отпадъци).

Проверяват се изискванията на предпазване и методът на заличаване на отпадъците и в двата типа обекти. Задължително е унищожаването им посредством неутрализиране по методите, посочени в регламента на Европейски Съюз, в екарисаж или в съоръжения за изгаряне и взаимно изгаряне, регистрирани в регионалните дирекции по сигурност на храните.

През първата седмица от действието на заповедта са осъществени 177 инспекции. Издадени са 69 наставления за премахване на установени несъответствия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР