Във връзка с пандемията на коронавируса, въоръжените конфликти и изменението

...
Във връзка с пандемията на коронавируса, въоръжените конфликти и изменението
Коментари Харесай

The Guardian: 30 милиона души по света са „на крачка от гладна смърт“ , предупреждава ООН

Във връзка с пандемията на ковид, въоръжените спорове и изменението на климата, обстановката с продоволствената сигурност в света се утежнява с „ тревожна “ скорост, оповестява английският вестник The Guardian, базирайки се на отчет на Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие (FAO) и Световна хранителна стратегия (WFP). Експертите са пресметнали, че 30 милиона души към този момент са застрашени от апетит в света - и са нужни незабавни ограничения за спасяването им.
Организация на обединените нации предизвести, че през идващите няколко месеца повече от 20 страни по света може да изпитат всеобщ дефицит на продоволствени артикули.
Както следва от документа, все още към 34 милиона души по света живеят в условия, съответстващи на четвъртото равнище на т.нар, канара на ICF (Интегрирана подредба на етапите на продоволствената сигурност) – т.е. те са „ на крачка от глада “ по разнообразни аргументи. Сред такива аргументи специалистите на Организация на обединените нации акцентират въоръжени спорове, внезапно изменение на климата и пандемията на коронавируса; обаче, главните фактори в редица райони в допълнение изострят нашествията на скакалци.
„ Човешкото страдалчество доближи тревожни размери “, съобщи ръководителят на FAO Цю Дуню, представен от The Guardian. „ Всички ние би трябвало да предприемем незабавни дейности, с цел да спасим човешки животи, да запазим поминъка им и да предотвратим утежняване на обстановката “.
Повечето горещи точки за продоволствена сигурност са в Африка, в това число Нигерия, Йемен и Южен Судан, съгласно FAO и WFP, само че други райони като Азия (Афганистан), Близкия изток (Сирия и Ливан) също са застрашени от апетит, както и Латинска Америка и Карибите (Хаити).
Изпълнителният шеф на WFP Дейвид Бийзли съобщи, че би трябвало да се създадат три неща, с цел да се предотврати всеобщ апетит с милиони жертви: преустановяване на военните дейности, възстановяване на достъпа до най-уязвимите общности и увеличение на даренията. По-рано този месец двете организации приканиха страните да дадат 5,5 милиарда $ за попречване на глада посредством разпространяване на филантропична хранителна помощ, непосредствено финансиране и други незабавни ограничения, заяви The Guardian.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР