Във връзка с отправени от медии въпроси по повод изявления

...
Във връзка с отправени от медии въпроси по повод изявления
Коментари Харесай

Президентството с критична позиция срещу прокуратурата

Във връзка с отправени от медии въпроси във връзка изказвания на представители на Специализираната прокуратура, Прессекретариатът на президента популяризира следната позиция:

Безпрецедентното въоръжено навлизане в президентската институция, претършуване и показните арести на секретар и консултант на президента през лятото на м.г. мъчно могат да бъдат редактирани в публичната памет със задна дата. Още повече, че тези дейности бяха предшествани от необятна медийна акция на прокуратурата против президентската институция. Дни наред, по-изключително манипулативен и в несъгласие с всякаква визия за господство на правото метод, прокуратурата обществено отправяше внушения и тълкования за естеството на диалози и срещи на чиновници на президентската институция.

Основанието на прокуратурата и въоръжените чиновници на подчиненото на основния прокурор Бюро за отбрана за влизане в президентската институция не е покана на основния секретар на президента, а показано предписание от Софийски боен съд и определение от Специализирания углавен съд, издадени по искане на прокуратурата.

Напомняме, че както осъществените по искане на прокуратурата арести, по този начин и отнемането на достъп до класифицирана информация, бяха оповестени от българския съд за противозаконни. В претекстовете на съда категорично се акцентира и че „ неналичието на в действителност учредения за издаване на заповедта за задържане е значително нарушаване на процесуалните правила “, което я прави противозаконна, се споделя още в позицията на Президентството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР