Във връзка с обявеното за днес откриване на палатков лагер

...
Във връзка с обявеното за днес откриване на палатков лагер
Коментари Харесай

Спешните медици се разграничиха от „Защита“: Не протестираме

Във връзка с оповестеното за през днешния ден разкриване на палатков лагер пред Министерството на здравеопазването и блокиране на основни булеварди и автомагистрали в цялата страна от страна на профсъюз „ Защита “ поради несправедливите съгласно тях хонорари на екипите в ЦСМП, медици от центровете за незабавна помощ изпратиха отворено писмо до медиите, в което декларират, че не стачкуват, назовават профсъюз „ Защита “ „ шофьорски “ и настояват, че членовете на синдиката са нападателни и нагнетяват напрежение измежду екипите на незабавните медици.

Ето цялостния текст на писмото:

„ Членовете на синдиката по места, които са най-вече водачи, приканват за протест водачите на коли за спешна помощ от доста време и демонстрират изключителна експанзия към всички! От последният им по този начин нар. митинг (винаги наброяват 30 - 60 индивида и не могат да съставляват нито едно ЦСМП в България), по всякакъв начин САБОТИРАТ работата в Спешна помощ и напрежението измежду екипите към този момент е голямо!

Някои членове на Защита към този момент отхвърлят да извършват служебните си отговорности, като се аргументират със „ за толкоз пари – толкоз! “ В обществените мрежи членове на „ Защита “ непрекъснато акцентират, че и те хранят фамилии и това, което разгласи министърът – 1500 лева съществена заплата + клас прослужено време и ДМС – към 2000 лева, са им незадоволителни и за какво медицинският личен състав получава повече, откакто са екип?! Някои стигат до такава степен да разясняват работата на медицинските лица и да ги наскърбяват!

Това е неприемливо държание на работното място и съществено попречва активността на всички, ангажирани в този толкоз тежък и стресов развой! Това опълчване на водачи против лекари, фелдшери, медицински сестри и парамедици прави невъзможна успеваемостта и бързината в изискванията на неотложност и може да коства човешки живот!

Никъде по света и в никакъв случай персоналните задължения и работата в екип НЕ СА били претекст за размера на трудовите хонорари, а образованието, отговорностите и отговорностите в работата!

Решението да се усилят парите на всички, работещи в Спешна помощ, беше допустимо най-справедливото, само че „ Защита “ желае да е единствено за водачите, тъй като е шофьорски профсъюз, без значение, че се пробват да се показват за глашатаи на Спешна помощ!

Надяваме се на Вашето правилно отразяване, без значение по какъв начин се показват „ Защита “ (те не са национално представени) и по какъв начин озаглавяват акциите си – незабавните медици НЕ стачкуват! Протестират част от водачите на коли за спешна помощ!

Напомняме, че Спешна помощ е здравно звено, а не шофьорско или транспортно и се надяваме на Вашето схващане, че това е група хора, които доказуемо лъжат обществено – без срам и терзание и се възползват и злоупотребяват с медиите, които ги отразяват, пробвайки се да всяват напрежение и да извиват ръцете на всички – нападателно и безпардонно!

Работата в Спешна помощ е предопределение и е безпределно дискредитиращо и унизително да се принизява до „ гледане в паничката на другия “!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР