Във връзка с нестихващите опити за неверни внушения и злепоставяне

...
Във връзка с нестихващите опити за неверни внушения и злепоставяне
Коментари Харесай

МВР обясни назначаването на Гергана Божанова

" Във връзка с нестихващите опити за погрешни внушения и злепоставяне на Министерството на вътрешните работи във връзка с изказвания за съзнателно избягване на   отговора дали Мартин Божанов е бил нещатен помощник на Министерство на вътрешните работи, безапелационното мнение е дефинирано в Приложение № 1 т. II. 3 и  5 към член 25 от Закона за зашита на класифицираната информация.

 

Дали едно лице Е ИЛИ НЕ Е непринуден помощник на органите на Министерство на вътрешните работи съставлява ДЪРЖАВНА ТАЙНА по смисъла на Закона, разгласяването на която е наказуема по смисъла на чл.357, ал.1 от Наказателния кодекс. Същевременно не съществува правна опция за отбрана от наказателно гонене на разположение, приело непринудено съдействие с Министерство на вътрешните работи.

 

В отговор на постоянно изтъквания укор кой и по кое време е назначил брачната половинка на Божанов в структурите на Министерство на вътрешните работи прилагаме копие от заповедта за нейното назначение.

 

Вменяването на виновност на Министерството на вътрешните работи за безучастие във връзка с ефикасното противопоставяне на закононарушения, свързани с пазаруване на гласове по време на локалните избори, то безапелационният отговор се съдържа в оповестената в интернет-страницата на Министерство на вътрешните работи статистика от извършените последни избори.

 

Недоумение буди и въпросът за какво шест месеца по-късно се извежда спекулативно умозаключение, с което се омаловажава трудът на хилядите чиновници, ангажирани в защитата на изборния развой и битката с така наречен платен избор. Нека напомним и обстоятелството, че тъкмо в този интервал „ неработещата “ система вкара новия миг – потребление на профилирано приложение Географска осведомителна система „ Изборни процеси “ – инструмент, основан да подкрепя Министерство на вътрешните работи при произвеждането на избори.

 

Обръщаме внимание и на обстоятелството, че провеждането на изборния развой и неговата организация по закон е предоставена на Централната изборна комисия. Правомощията на Министерство на вътрешните работи са строго регламентирани и се отнасят до защитата на изборния развой и недопускане на закононарушение срещу политическите права на жителите ", оповестяват на уеб страницата си от Министерство на вътрешните работи.

 

Припомняме ви, че  “Нотариуса ” беше едно от основните настоящи лица на следствието, което сподели по какъв начин медиатори в правосъдната система желаят на Ивайла Бакалова 100 000 евро, с цел да пуснат от ареста приятеля й Веселин Денков. Закритата към този момент спецпрокуратура му повдигна обвиняване за ОПГ за лихварство. В интрревю за ФрогНюз от 2022г. Ивайла Бакалова споделя: “Отдавна зная, че дамата до Мартин Божанов работи в ГДБОП, само че никой не обръща внимание на този значителен факт ”.

 

Докато ГДБОП се оглавява от Любомир Янев, в службата за първи път се организира външен конкурс за проверяващи служители на реда. 

 

Подобно нещо в никакъв случай преди този момент не се е случвало в историята на ведомството, защото до този миг постоянно се е държало новопостъпилите да имат стабилен опит в самата институция, а по този начин също в професионалната си биография да са записали безспорни триумфи. Смята се също по този начин, че самият Янев има роднинска връзка с основния прокурор Иван Гешев, ексръководител на профилираната прокуратура.

 

На въпросния конкурс работи като магнит за юристите. На него се явяват към 30 индивида. Само четирима всред тях се оказват избраниците. Така в стратегическото звено по следствие, от чиято работа зависят изхода на делата против проведените незаконни групи, попадат някогашен воден избавител, ексохранител, служителка в ЧСИ-кантора и въпросната обичана на “Нотариуса ”.

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР