“Във връзка с многото коментари за изсичането на дървета, припомняме

...
“Във връзка с многото коментари за изсичането на дървета, припомняме
Коментари Харесай

Обръщение на зам. кмета Иван Гюров към жителите на Разлог

“Във връзка с многото мнения за изсичането на дървета, припомняме на жителите, че още през 2022 година Община Разлог започва две инициативи- “Безопасна и здрава среда ” и “Подобряване регулацията на придвижването ”.

По време на самодейностите се планува замяна на рискови дървета, регулация на придвижването, обезпечаване на спомагателни паркоместа, тъй че да се освободят и ремонтират всички тротоари, за свободно придвижване на пешеходци и майки, с колички. На мястото на всяко отстранено дърво, ще бъдат засадени две нови. В момента, зимният интервал ни дава опция да премахнем установените за рискови дървета, които по никакъв метод не могат да бъдат непокътнати, при осъществяване на заложени ограничения, част от двете начинания.

В тази връзка, през зимните месеци Община Разлог ще продължи плановите си действия за унищожаване на дървета, като при подобаващи метеорологични условия, напролет, ще стартира засаждането на нови такива.

Информираме обществото, че дейности за унищожаване на дървета, ще бъдат осъществени на улица “Яне Сандански ”- в сектора сред улиците ”Бяла река ” и “Черна река ”, ул. “Христо Ботев ”- от кръговото кръстовище до изхода за село Баня и в сектора на ул. “Гоце Делчев ”- от кръговото кръстовище при “казармата ” до изхода за град Банско.

Нека жителите да бъдат по- търпеливи и да изчакат крайния резултат от подхванатите дейности, с които ще се покаже, че общинското управление мисли за сигурността и здравето на жителите. Преди да се подлага на критика, дано се види крайния резултат! ”- моли господин Гюров.

Bceĸи жeлaeщ дa пoдпoмoгнe за oтглeждaнeтo нa нoвo дpъвчe пpeд cвoя дoм, мoжe дa oтпpaви пpeдлoжeниe, в ĸoeтo дa oпишe ĸъдe дa бъдe пocaдeнo нoвoто pacтeниe. Oт cвoя cтpaнa Oбщинa Paзлoг щe извъpши oглeд нa мяcтoтo, щe зaĸyпи и пocaди пoдxoдящo дpъвчe, a житeлитe в дaдeния paйoн тpябвa дa пoeмaт гpижитe зa нeгoвoтo paзвитиe.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР