Във връзка с многобройните тежки аварии на основния водоподаващ стоманен

...
Във връзка с многобройните тежки аварии на основния водоподаващ стоманен
Коментари Харесай

Бедствено положение в Лом! Започват спешен ремонт на водопровода

Във връзка с многочислените тежки повреди на главния водоподаващ железен водопровод за питейна вода на ул. "6-ти септември " в Лом, със заповед на кмета Георги Гаврилов е оповестено бедствено състояние за град Лом и село Замфир и се вкарва в деяние Общинския проект за отбрана при злополучие, считано от 16:00 часа на 3 август 2022 година Засега не се планува режим на водата, само че са вероятни още повреди по остарелия тръбопровод.
Общинският щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия реши да се проведат неотложни аварийно-възстановителни работи за нормализарането на водоподаването на засегнатите жилищни региони и да се подмени тръбопровода на ул. "6-ти септември ", който обезпечава водоподаването на ниските, междинните и високи елементи на града, кварталите "Младеново ", "Момин брод ", "Хумата ", както и село Замфир.
Решението е взето поради многочислените повреди и зачестилото прекъсване на водата в целия град. След привършване на ремонтните действия ще бъде направено искане до Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет за възобновяване на средствата изразходвани от Община Лом за осъществяване на неотложните аварийно-възстановителни работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР