Във връзка с изявления в медиите, съдържащи неверни твърдения, че

...
Във връзка с изявления в медиите, съдържащи неверни твърдения, че
Коментари Харесай

Позиция на Държавна агенция „Национална сигурност“

Във връзка с изказвания в медиите, съдържащи погрешни изказвания, че Държавна организация „ Национална сигурност " (ДАНС) е изразявала мнения по политически въпроси, сме длъжни да заявим следното:

Първо, управлението и чиновниците на ДАНС извършват правилно предоставените им от държавните управляващи отговорности, като се придържат прецизно към законите на Република България и уговорките, произлизащи от участието на страната ни в Европейски Съюз и НАТО. ДАНС не прави оценки на политически решения на Народното събрание, държавното управление или на президента.
Второ, предлагането на Европейски Съюз по отношение на премахването на трудностите пред районен съд Македония за започване на договаряния за участие, известно още като „ френското предложение ", не опонира на ползите и не заплашва сигурността на Република България и е утвърдено от всички български управляващи.
Твърденията, че ДАНС има отношение към политическия развой, довел до формулирането на това предложение, а още повече, че Агенцията е имала сериозна позиция по този въпрос, са спекулации, които не дават отговор на истината.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР