Във връзка с изразеното от правителството намерение за въвеждане на

...
Във връзка с изразеното от правителството намерение за въвеждане на
Коментари Харесай

Чудо! Банки свалят таксите за работещите на минимална заплата

Във връзка с изразеното от държавното управление желание за въвеждане на условие за погашение единствено по банков път на заплати на избрани предприятия, банковата общественост споделя нуждата от облекчени условия при обслужването на работещите, получаващи минимална работна заплата.

По този метод те също ще имат достъп и ще могат да се възползват от удобството и сигурността на банковите услуги, каквато е практиката във всички развити стопански системи, заяви Асоциацията на банките в България (АББ).

Банките работят интензивно и имат подготвеност самостоятелно да вкарат в къс период освобождение от такси по отношение на услуги по потребление на сметка с параметри, сходни на регламентираната в член 118 - 121 на Закона за платежните услуги и платежните системи платежна сметка за съществени интервенции за лицата, получаващи по банков път трудови хонорари, когато те са в размер на минималната работна заплата. Както до момента и според законовите условия,

всяка банка ще разгласи обществено настоящите си условия, прецизират от асоциацията.

Банките в страната се потвърждават като благонадежден сътрудник на всички свои клиенти, в това число и като оферират, съгласно личното си виждане, преференциални условия за групи клиенти или лица, написа още в известието на АББ.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР