Във връзка с годишнина от завършването на Линия 1 на

...
Във връзка с годишнина от завършването на Линия 1 на
Коментари Харесай

Столичният метрополитен показва две от станциите от 3-тата линия до 17 час днес

Във връзка с годишнина от завършването на Линия 1 на софийското метро , която свързва кварталите " Люлин " и " Младост ", Столичният метрополитен през днешния ден провежда самодейност Ден на отворените порти по две от станциите от 3-тата линия на метрото, на бул. " България " и " Красно село ", оповестява БНР.

Предстои да стартират тестванията на системите за ръководство , станцииите са изцяло подготвени , разяснява ръководителят на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев.

Новите моменти при оформянето на станциите и придвижването на влакчетата е, че на пероните ще има загради, които ще защищават пасажерите от рухване върху релсите .

Инициативата Ден на отворените порти продължава през днешния ден до 17 часа .

Доставени са 20 влака, които ще обслужват маршрута от трета линия на метрото, междинното разстояние сред станциите е към километър .

Пиковите часове ще се обслужват от 14 влака , в не натовареното време от 10 до 12, като условие при въвеждането в употребата на придвижването е 25% да останат в запас.

Първия стадий от построяването на трета линия на метрото следва да приключи до края на тази година . Етапът включва трасето от бул. " Владимир Вазов ", площад " Орлов мост ", НДК до квартал " Красно село ". Следващите два стадий от линията са планувани да се построят до 2024 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР