Във връзка с членството на Република България в европейската мрежа на службите

...
Във връзка с членството на Република
България в европейската мрежа на
службите
Коментари Харесай

7584 нарушения на скоростта за 24 часа

Във връзка с участието на Република България в европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL и поетите задължения за присъединяване в организираните от TISPOL начинания, за времето от 06.00 ч на 18.04.2018 до 06.00 ч. на 19.042018 г., на територията на всички държави-членки беше осъществен засилен контрол над водачите на МПС за спазване на позволената скорост за придвижване „ 24 часа надзор на скоростта “.

В рамките на извършената на територията на страната ни полицейската интервенция, за посочения интервал са открити общо 7584 нарушения на позволената скорост за движение. Контрол бе сбъднат на 617 места, в него са взели участие 313 полицейски служители. Установените нарушавания от стационарните камери са 1061, от мобилните камери с които са оборудвани полицейските коли – 4594, а от преносимите автоматизирани технически средства - 1929. За интервала са открити 109 нарушения на транспортни средства превишили с над 50 км/ч разрешената скорост в обитаемо място.

„ Пътна полиция “ отбелязва, че е констатирано понижаване на броя на пътните произшествия по време на провеждането на полицейските дейности. На територията на страната са регистрирана 128 леки пътнотранспортни произшествия и 11- тежки, при които е загинал велосипедист и са ранени 16 души. Тежката злополука със умрял е станала снощи към 21.20 часа на територията на област Сливен. Велосипедист, който се е движел по пътното платно без светлоотразителна жилетка и с тъмни дрехи, бил блъснат от преминаващ автомобил. Според първичните данни превишената скорост не е повода за настъпване на произшествието.

В хода на полицейската интервенция са установени и други 856 нарушавания на ЗДвП, по които е взето отношение на място.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР