Във връзка с авария на главния довеждащ водопровод от язовир

...
Във връзка с авария на главния довеждащ водопровод от язовир
Коментари Харесай

Авария спря водата в Търговище и околните райони: Вижте кога ще се възстанови водоподаването

Във връзка с повреда на основния довеждащ тръбопровод от язовир „ Тича “ водоподаването към Търговище и няколко околни региона ще бъде краткотрайно спряно, оповестиха от „ ВиК “ ООД Търговище. Инцидентът е настъпил по време на строителни действия за създаване на нов тръбопровод, който обезпечава питейна вода за Търговище, Шумен и Велики Преслав.

Жителите на регионалния център и засегнатите обитаеми места се осведомят, че водата от язовир „ Тича “ ще бъде спряна до привършване на ремонтните действия . В рамките на плануваните ограничения за справяне със обстановката, „ ВиК “ планува поетапно ограничение на водоподаването до вътрешната водопроводна мрежа на Търговище и захранваните от системата „ Тича “ обитаеми места.

Сред засегнатите региони са кварталите „ Малчо Малчев “ и „ Въбел “, „ Индустриалната зона “, както и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница. От „ ВиК “ твърдят, че водоподаването ще бъде възобновено незабавно след привършване на ремонтните работи, като възобновяване ще започва поетапно през нощта на 20 против 21 февруари .

Очаква се водоснабдяването на град Търговище да бъде нормализирано след 10:00 часа на 21 февруари , до момента в който водоподаването в засегнатите обитаеми места ще бъде възобновено след 14:00 часа на същия ден. От сдружението предизвестяват за допустимо краткотрайно утежняване на качеството на питейната вода , като твърдят, че ще има непрестанен надзор от страна на профилираната „ Лаборатория за проучване на води “.

„ ВиК “ ООД Търговище приканва жителите на засегнатите региони за схващане и самообладание, до момента в който не престават ремонтните действия и твърди, че се поставят всички старания за бързото възобновяване на естественото водоснабдяване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР