Във връзка блокирането на 62 партиди лекарства с валсартан за

...
Във връзка блокирането на 62 партиди лекарства с валсартан за
Коментари Харесай

В аптеките ще заменят блокираните лекарства за високо кръвно


Във връзка блокирането на 62 партиди медикаменти с валсартан за високо кръвно налягане и сърдечни болести в Националната здравноосигурителна каса се организира среща, на която бяха разисквани ограничения за справяне със ситиуцията, оповестиха от пресцентъра на фонда.

В нея са взели присъединяване вр.и.д. шеф на НЗОК доктор Йорданка Пенкова и специалисти от институцията, ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, основният секретар на съсловната организация доктор Стоян Борисов и магистър-фармацевт Маргарита Грозданова – член на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз.

За да се обезпечи непрекъснатост в лекуването на здравноосигурените жители, НЗОК, БЛС и БФС ще уведомят лекарите и аптеките, че в интервала от 6 юли до 6 август т. година по преценка на общопрактикуващите лекари свободно ще се заменят блокираните лекарствени артикули и аптеките ще ги отпускат гладко на пациентите.

Свързани публикации.. Лекарства за високо кръвно спрени 0 Д-р Дечо Дечев - единствената кандидатура за шеф на НЗОК 0 До края на септември - два модела за развиване на опазването на здравето 0

Спокойствието както на пациентите, по този начин и на лекарите ще бъде обезпечено от институцията, оповестяват от здравната каса.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР