Във врачанското село Попица вдигат пищно кръщене, въпреки обявеното извънредно

...
Във врачанското село Попица вдигат пищно кръщене, въпреки обявеното извънредно
Коментари Харесай

Коронавирус ли?! В Попица стягат кръщене с 200 души, има и гости от Италия

Във врачанското село Попица подвигат охолно кръщене, макар оповестеното изключително състояние поради смъртоносния ковид, научи извънредно организация BulNews.
С медията ни се свърза обезпокоен гражданин на селото, който показа, че на инат на възбраната за всеобщи мероприятия, съселяните му няма да анулират плануваното празненство. Мъжът добави, че на мероприятието ще има и посетители, неотдавна завърнали се от Италия.
Кръщенето е на детето на 28-годишния Йордан. М., което е на 1 година. Семейството живее в Италия и неотдавна се е прибрало, с цел да отпразнува кръщенето на момченцето. Негови съселяни споделят, че жена му е италианка и двамата са много заможни.
Преди оповестяването на изключителните ограничения е било планувано тържеството да се състои в салона на читалището в обитаемото място. Поради бързо разрастващата се болест и възбраната за провеждането на всеобщи мероприятия обаче, кметът на Попица Юли Йолов е забранил то да се реализира там.
За случая са известени градоначалникът на Бяла Слатина Иво Цветков, шефът на РЗИ във Враца Кети Ценова и кметът на селото Юли Йолов.
На 11 и 12 март от районното ръководство в Бяла Слатина са издадени предупредителни протоколи, само че това не е спряло купонджиите.
Оказва се, че пълномощията на институциите не могат да спрат провеждането на мероприятието и уредниците имат право да честват на частен терен.
Жителите на обитаемото място се надяват тържеството да бъде анулирано, имайки поради оповестеното изключително състояние в цялата страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР