Във войната в Украйна наблюдаваме жестокост от ново измерение заради

...
Във войната в Украйна наблюдаваме жестокост от ново измерение заради
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Наблюдаваме жестокост от ново измерение заради Кремъл

Във войната в Украйна следим свирепост от ново измерение поради дейностите на Кремъл, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление пред Европейския парламент в Брюксел.

 

От първия ден на войната напъните ни са ориентирани главно към задачата да не позволим на (руския президент Владимир) Путин да изтрие Украйна от картата - тази красива и героична страна, добави тя. Фон дер Лайен прикани да се положат спомагателни старания, с цел да се откри къде се намират отвлечените от съветските сили украински деца.
 
Украинският президент Володимир Зеленски се включва във всички съвещания на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз от началото на войната, уточни ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. По неговите думи стремежът на Европейски Съюз да обезпечи до края на годината един милион снаряда за Украйна съставлява забележителна крачка към европейската защита.

 

Мишел означи, че през вчерашния ден е посетил Кишинев, където на 1 юни следва съвещание на ръководителите на страните от Европейски Съюз и техните европейски сътрудници. Молдова е под все по-голям напън от Русия и има потребност от нашата поддръжка, Европейският съвет чака от Европейската комисия да предложи до лятото нужните ограничения, добави той.

 

По мотив връзките сред Европейски Съюз и Китай Мишел означи тесните търговски връзки. Той съобщи, че задачата на Европейски Съюз не е да приключи връзките с Пекин, а да ограничи обвързваните с тях рискове, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Китай е най-големият производител на всеобщо употребявани " чисти " технологии - акумулатори, слънчеви панели, термопомпи, добави Фон дер Лайен. Това е изключително тревожно, като имаме поради данните на Международната организация за сила, съгласно които възобновимите източници ще имат дял от 90 на 100 в развиването на нови качества за произвеждане на ток в идващите пет години. Китай ще бъде най-големият печеливш и, в случай че не предприемем дейности незабавно, китайското въздействие в тази област ще нарасне даже повече, предизвести тя.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР