Във войната в Украйна досега са пострадали над 300 хиляди

...
Във войната в Украйна досега са пострадали над 300 хиляди
Коментари Харесай

НАТО: Над 300 хиляди руски военни са пострадали във войната в Украйна

Във войната в Украйна до момента са потърпевши над 300 хиляди съветски военни, регистрира през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция след двудневното съвещание на външните министри от алианса в Брюксел, в което участваше и техният украински сътрудник Дмитро Кулеба.

Русия през днешния ден е по-слаба стопански, политически и военно, добави Столтенберг. Военно Русия изгуби забележителна част от своите сили - стотици самолети, хиляди танкове и над 300 хиляди потърпевши. Същевременно Москва губи стопански поради спада на приходите от продажбата на горива, поради запора над имуществото на съветски банки, с прекратяването на активността на над 1000 сдружения в страната, с напускането на 1,3 милиона души предходната година, добави генералният секретар.

Не би трябвало да подценяваме Русия, която приведе стопанската система си във военновременен режим. Путин има висока толерантност към броя на жертвите и Русия не е трансформирала задачите си в Украйна. В навечерието на зимата съветската страна натрупа забележителен ресурс от ракети. Виждаме нови съветски опити за поразяване на украинската инфраструктура, с цел да остане Украйна на мрачно и студено, добави Столтенберг.

По неговите думи НАТО приготвя дългогодишна стратегия в помощ на Киев за преход към военно съоръжение по стандартите на алианса и цялостна съгласуемост със съюзническите сили. Обсъдихме пътя на Украйна към участието в НАТО, предоставихме рекомендации за основни промени в страната, в това число за битка с корупцията, за възстановяване на върховенството на закона и правата на малцинствата. Украйна в никакъв случай не е била по-близо до НАТО, сподели Столтенберг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР