Във войната на Русия срещу Украйна се видяха множество неуспехи

...
Във войната на Русия срещу Украйна се видяха множество неуспехи
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руските командири не успяват да наложат бойна дисциплина

Във войната на Русия против Украйна се видяха голям брой неуспехи на съветските командири в налагането на бойна дисциплинираност , се споделя в ежедневния отчет на английското разузнаване. Кумулативният резултат от тези неуспехи евентуално е значим фактор за неприятното показване на съветските войски, заключават разследващите служби, представени от Руската работа на Би Би Си.

Сериозното привършване на съветските съществени бойни танкове в Украйна евентуално се дължи на неуспеха на Русия да конфигурира и употребява вярно динамична отбрана , съгласно английското разузнаване.

Динамичната отбрана се състои от железни контейнери, сложени върху главната ризница на танка. Когато снарядът взаимодейства със защитния резервоар, той се детонира преди да порази бронята на танка.

Когато се употребява вярно, такава отбрана понижава успеваемостта на входящите снаряди , преди да ударят резервоара. Според разузнаването това допуска, че съветските сили не са трансформирали културата на неефективно потребление на динамична отбрана, почнала по време на Първата чеченска война през 1994 година

Вероятно доста танкисти не са задоволително подготвени да поддържат такава отбрана, което води или до погрешно слагане на избухливи детайли, или до цялостното им неявяване.
 Защо Русия губи танкове в Украйна
Защо Русия губи танкове в Украйна

Според разбора, това се дължи и на проблеми с логистиката

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР