Във военния гарнизон Цел в централната част на Беларус се

...
Във военния гарнизон Цел в централната част на Беларус се
Коментари Харесай

Нещо става в Беларус: Струпват ударно военна техника в гарнизона на ЧВК Вагнер в Цел

Във военния гарнизон Цел в централната част на Беларус се вижда скорошно струпване на транспортни средства и съоръжение, съгласно сателитни изображения от софтуерната компания Umbra, оповестени от CNN.

Предишни изображения от Maxar Technologies на 16 юли показат единствено към 10 товарни камиона и пет рейса в една и съща складова зона, написа американската медия.

По-рано министерството на защитата на Беларус е декларирал, че неговите сили ще проведат взаимни военни учения с бойците на " Вагнер " покрай границата с членката на НАТО Полша.

В началото на юли президентът на Беларус Александър Лукашенко предложения бойците на " Вагнер " в Беларус, с цел да оказват помощ в образованието на армията на страната му. Поканата му пристигна малко след несполучливото въоръжено въстание на силите на " Вагнер ".

На 19 юли създателят на ЧВК " Вагнер " е забелязан във видео, поздравяващо своите бойци в страната. Освен това някогашният готвач на Владимир Путин е записал компанията Concord Management and Consulting LLC със седалище с.Цел, с съществена активност " Управление на недвижими парцели ".

По-рано стана известно, че Александър Лукашенко е дошъл в Русия на 21 юли преди плануваната среща с съветския президент Владимир Путин на 22 юли, пишат прокремълските медии.

Очаква се двамата държавни мъже да обсъдят " необятен кръг от най-важните и съществени тематики за двустранните връзки ", измежду които са въпроси на сигурността.
Както е обявено от пресслужбата на Кремъл, двамата ще продължат " разискването на настоящи въпроси за по-нататъшното развиване на руско-беларуските връзки на стратегическо партньорство и съюз, както и интеграционното съдействие в границите на съюзната страна “.

От своя страна Минск е отбелязал, че президентите ще обиден " необятен кръг от най-важните и съществени тематики за двустранните връзки: въпроси на сигурността, интернационален дневен ред, икономическо съдействие, осъществяване на съюзнически стратегии, взаимно опълчване на противозаконния санкционен напън и доста други “.

На 6 юли на среща с представители на беларуски и задгранични медии Лукашенко е оповестил, че се е съгласил да се срещне с Путин " в близко бъдеще ". Сред тематиките за разискване той е показал обстановката към ЧВК " Вагнер " и въпросите за " по-нататъшното действие " на групировката. Според беларуския президент " това е най-простият проблем, който ще бъде решен и се взема решение “.

След опит за въоръжен протест в Русия през юни са реализирани съглашения за пренасяне на групата " Вагнер " в Беларус, напомня съветската организация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР