Във водите на Японско море и Охотско море започнаха тренировъчни

...
Във водите на Японско море и Охотско море започнаха тренировъчни
Коментари Харесай

Русия започна учения в Японско и Охотско море с участието на повече от 60 кораба

Във водите на Японско море и Охотско море започнаха подготвителни учения на силите на съветския Тихоокеанския флот. В тях вземат участие повече от 60 военни и снабдителни кораба, към 35 самолета на военната авиация, брегови войски и над 11 хиляди военнослужещи.

Видеозапис от началото на ученията беше оповестен от съветското министерство на защитата в Telegram. Един от корабите е обозначен с буквата Z, която се употребява от съветските войски по време на военната интервенция в Украйна.

" В сходство с проекта за подготовка на военните за ръководство на силите (войските) на Тихоокеанския флот за 2023 година от 5 до 20 юни във водите на Японско и Охотско море под управлението на командващия Тихоокеанския флот адмирал Виктор Лина се организира оперативно обучение на разнородни сили на флота в далечната морска зона ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

В хода на ученията военните ще търсят противников подводници, ще организират подготвителни и бойни учения, ще отработват организацията на противовъздушната защита на отряди кораби и организацията на логистиката в морето.

Адмирал Сергей Авакянц, командващ Тихоокеанския флот, беше уволнен през април. На негово място беше назначен адмирал Владимир Лина, пълководец на Балтийския флот, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР