Във ВКС вече има постъпили 5 сигнала по механизма за

...
Във ВКС вече има постъпили 5 сигнала по механизма за
Коментари Харесай

Вече има сигнали по механизма за разследване на обвинител номер 1

Във Върховен касационен съд към този момент има постъпили 5 сигнала по механизма за следствие на основния прокурор и заместниците му, който влезе в действие на 6 юни, оповестиха през вчерашния ден от висшата инстанция. Два от тях са против зам.-  основния прокурор Борислав Сарафов, а 3 - против Иван Гешев.
Още на 7 юни са изпратени материали по прокурорска кореспонденция от СГП, която е формирана по докладна до зам.-главен прокурор от шефа на пресцентъра на Гешев Веселин Иванов. Служителят рапортува за изявления за имотни покупко-продажби на близки и членове на фамилията на зам.- основния прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов.
На 9 юни СРП е пратила във Върховен касационен съд и всички материали по следствието, което се води против някогашния следовател и сегашен юрист Петьо Петров - Еврото и Кристиян Христов. Според наблюдаващият прокурор има данни за легален мотив за започване на следствие за осъществено закононарушение от зам. основен прокурор. В случая също се засяга Сарафов.
Сигналите против основния прокурор Гешев са подадени от Здравко С., Радослав П. и Фаик Х., само че се прецизира защо става дума в тях.
Срокът съдиите да заявят единодушието си проверяват основния прокурор и заместниците му е 20 юни. Още не е ясно дали към този момент има искащи и какъв брой са те. Освен това във Върховен касационен съд към момента няма модул за вписване на преписките и за тяхното инцидентно систематизиране сред съдиите.
В уеб страницата на Върховен касационен съд ще бъде основана секция " Уведомления за следствие на основния прокурор или негов заместител ", в която всеки месец ще бъде оповестен настоящ лист на получените материали за следствие.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР