Във видинската гимназия с преподаване на чужди езици Йордан Радичков

...
Във видинската гимназия с преподаване на чужди езици Йордан Радичков
Коментари Харесай

Връчиха наградата Криле на абитуриентите от езиковата гимназия във Видин

Във видинската гимназия с преподаване на непознати езици " Йордан Радичков " имат своя учебна премия, с която удостояват най-изявения от випускниците. Статуетката " Криле " се връчва от седем години. Дело е на
видински ваятел Светлин Николаев. Крилете са разтворената книга на познанията, с която политат фантазиите. Накъде? Отговора потърсихме от самите възпитаници.

Статуетка „ Криле " изпраща най-хубавите випускници в езиковата гимназия във Видин. Наградата е на учебното настоятелство.

" Това е концепцията. Книгата, знанията, които се получават тук в учебно заведение, се трансформират в криле за живота, тъй като от тук нататък децата, тръгвайки, те в действителност носят едно богатство. И според от това какви старания са положили, те фактически на следващия ден ще бъдат пълноценни в своя живот. Ще е бъдат положителни, ще бъдат здрави. Ще търсят и ще реализират и ще отидат там, където е сърцето им и там, където ще има условия за развиване на гения им. Но те не не помнят Видин и България ", разкри Лидия Каменова, ръководител на учебното настоятелство в ГПЧЕ „ Йордан Радичков ".

С " Криле " към нови провокации в живота тази година се насочва следващият и притежател.

" Тази прелестна статуетка на видинския ваятел Светлин Николаев. Този учебен " Оскар ", дано по този начин да го нарека, тази година отива при Мария Владиславова Вълчева от 12 " В " клас ", разгласи Лидия Каменова.

За Мария петте години в гимназията с преподаване на непознати езици оставят ослепителен спомен.

" Отсега нататък считам да се осъществявам в региона на езиците. Смятам да аплайвам в Софийския университет британска лингвистика или немска филология… Успях да взема два сертификата- един по британски език на
Кеймбридж и един по немски на Гьоте. Тези документи ще ми оказват помощ за кандидатстване и да развия капацитета си в бъдеще ", показа Мария Вълчева.



Надява се да се върне в същото учебно заведение, с цел да преподава.

" Бих желала да изучавам като преподавател по британски език или по немски език. Вече ще забележим в следствие. Това ми е фантазия от детството и считам да се реализира. Обичам ужасно доста децата и се надявам, че със знанията, получени от моето учебно заведение и това, което ще получа в университета, мога да приготвя доста възпитаници. Не знам. Така считам най-малко аз ", сподели Мария Вълчева.

За учениците, които не престават в учебното заведение, актуалните и предходни випускници остават образец.

" Няма някой, с който да не гордеем, освен ние, а и цялата гимназия тъй като в действителност ни демонстрират по какъв начин тъкмо да вървим напред... Като прибавим малко сила, своя, всичко се получава прелестно ", уточни Александра Петкович.

" Това, на което те ме научиха, е техният дух, тъй като те макар че приключват, не престават да вървят по стаите да видят учителите. Те имат този дух, усещат се като общество и в действителност мисля, че това също е доста значимо ", показа Ивелина Андреева.

В мислите си чертаят бъдещето.

" Моите фантазии са да оказвам помощ и да сътворявам ", разкри Михаела Михайлова.

" Моите фантазии към този момент са да върша хората към мен щастливи, доколкото е допустимо и в действителност да оказвам помощ с каквото мога и да ходя напред ", сподели Александра Петкович.

С крилете на гимназия " Йордан Радичков ", с цел да осъществен фантазиите си „ политат " випускнците. Ще ги следват сегашните и бъдещите възпитаници.

Репортаж на Анжела Каменова, БНР-Радио Видин, Станислав Калинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР