Във Видин днес стартира Математически турнир след близо 20-годишно прекъсване.

...
Във Видин днес стартира Математически турнир след близо 20-годишно прекъсване.
Коментари Харесай

Турнир за математици от Северозапада започна във Видин

Във Видин през днешния ден започва Математически шампионат след близо 20-годишно спиране. В него вземат участие възпитаници от математическите гимназии във Видин, Монтана и Враца.
" Авторите на дилемите са от Факултета по математика и информатика на СУ " Св. Климент Охридски ", а нашите сътрудници ще бъдат в комисиите по инспекция и оценка, дружно с екипа от ФМИ. Турнирът се възобновява по концепция на някогашни ученици на Математическата гимназия във Видин ", споделя зам.-директорът на гимназия " Екзарх Антим I " във Видин Женя Спасова.Наградите за първите три места и отборното класиране се обезпечават от наш някогашен възпитаник, прецизира шефът.
Регламентът включва решаването на три задания, които са съобразени с възрастовите групи на участниците. Състезателите, които мерят сили са от пети до дванадесети клас. 55 са участниците в математическият шампионат, който се организира във видинското учебно заведение " Любен Каравелов ". Победителите ще станат ясни на следващия ден, а формалното награждаване е в неделя от 10 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР