Във Великобритания прозвуча обвинение по адрес на Спящата красавица, според

...
Във Великобритания прозвуча обвинение по адрес на Спящата красавица, според
Коментари Харесай

Във Великобритания разжалват "Спящата красавица" за сексуално насилие

Във Англия прозвуча обвиняване по адрес на " Спящата хубавица ", съгласно които в приказката има принуждение над личността. Такова мнение изрече Сара Хипл, майка на шестокласник, представена от Метро.



Жителката на Нортамбърленд Парк, покрай Лондон, съобщи, че не желае синът й да учи тази приказка и да си вади неправилни умозаключение по отношение на секса без единодушие.

Възмущението на пуританката идва от момента, в който принцът целува спящото момиче, без да го пита желае или не.
Все отново тя не държи приказката напълно да се маха от програмата.

" Нека да бъде разисквана от по-големи възпитаници, да поговорят за културата на единодушието и възприятията на прнцесата, " споделя тя.

Всъщност " Спящата хубавица " има няколко версии. Най-разпространената е на французина Шарл Перо (в нея няма даже целувка). Известната е на братя Грим.

Има и напълно друга версия - на неаполитанеца Джанбатиста Базил с името " Слънце, Луна и Талия ", оповестена през 1634 година Тук принцесата в действителност е насилена от изгубил се по време на лов крал. Младата жена дори след това ражда близнаци (също както спи) и едното от бебетата в търсене на кърма стартира да й смуче палеца. Така от него изпада парче от омагьосаното вретено, благодареноие на което принцесата се разсънва.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР