Във Великобритания привържениците на твърд Брекзит подготвят заговор за смяна

...
Във Великобритания привържениците на твърд Брекзит подготвят заговор за смяна
Коментари Харесай

”Сънди таймс” с разкрития за заговор срещу премиера Мей

Във Англия последователите на ”твърд Брекзит ” приготвят скрит план за промяна на премиера Тереза Мей с външния министър Борис Джонсън, оповестява ”Сънди таймс ”. Основната причина е тяхното неодобрение от проектите на кабинета за оставане в митническия съюз на Европейски Съюз. Вестникът написа, че един от групата на заговорниците е получил уверения от настоящия външен министър Борис Джонсън, че е подготвен за борба с Тереза Мей, в случай че министър председателят реши да се придържа към проекта за оставането на Англия в митническия съюз.

" Кавалерията идва, с цел да спре проекта за митническия съюз ", е цитираното изказване на Борис Джонсън.

Това значи евентуален прелом, който ще сложи отпред на ръководството " екип-мечта " за евроскептиците, написа изданието, което ще рече Борис Джонсън като министър председател, Майкъл Гоув като вицепремиер и новата звезда на твърдолинейните консерватори Джейкъб Рийс-Мог като министър на финансите.

Тереза Мей ще разисква бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз през идната седмица. Министърът за интернационална търговия Лиъм Фокс съобщи по-рано, че е подготвен да напусне държавното управление, в случай че страната остане в митническия съюз.

Вестникът оповестява, че се чака " вълна от писма " с искане на избор на съмнение на премиера, в случай че Тереза Мей не се откаже от проектите си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР