Във Великобритания пристигна първата група бойци от Въоръжените сили са

...
Във Великобритания пристигна първата група бойци от Въоръжените сили са
Коментари Харесай

Великобритания започва поетапно да обучава 10 000 украински военни по стандартите на НАТО

Във Англия дойде първата група бойци от Въоръжените сили са Украйна за преминавате на специфична военна подготовка, заяви английският министър на защитата Бен Уолъс, представен от Би Би Си.

По думите му, в границите на предоставената на Украйна военна помощ за 2,3 милиарда включено военно образование, което ще обхване до 10 хиляди украински военни.

Едновременно на няколко полигона ще се организират учения под управлението на 11 бригади от инструктори.

" Тези украински военни ще преминат курсове, учредени на базовата военна подготовка, призната във Англия. Тя включва притежаване на оръжие, оказване на първа здравна помощ на бойното поле, ръководство на полева техника, тактичност на наблюдаване и образование по отношение на законите на въоръжените спорове. Всеки крус продължава няколко седмици. " – уточни Уолъс в изявление пред английския парламент.

Правителството на страната счита да разшири програмата като притегли към нея и инструктори и техника от други страни. Честотата на курсовете ще се дефинира от потребностите на Украйна.

Англия към този момент образова няколко украински войскови елементи по друга стратегия – за боравене с оръжията, които Лондон дава на Киев.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР