Във Великобритания Пени Мордант стана първия депутат на Консервативната партия,

...
Във Великобритания Пени Мордант стана първия депутат на Консервативната партия,
Коментари Харесай

Пени Мордант обяви кандидатурата си за лидер на торите и премиер

Във Англия Пени Мордант стана първия народен представител на Консервативната партия, оповестил публично, че ще взе участие в конкуренцията за водач на торите и министър председател на страната на мястото на подалата оставка Лиз Тръс, съобщи БНР.

Вече има известия, че Риши Сунак е събрал нужните му 100 номинации.

Пени Мордант, която сега е водач на Камарата на общините, съобщи, че се кандидатира, с цел да сплоти страната и да завоюва идващите общи избори. Фаворитът на букмейкърите Риши Сунак към момента не е удостоверил присъединяване, само че съгласно данни на водещите акцията за него към този момент има 100 номинации. Другият сериозен кандидат Борис Джонсън евентуално ще се включи в конкуренцията единствено месеци откакто бе заставен да подаде оставка. Бившият министър председател, който е взел противоположен полет от Доминиканската република, където е бил на отмора, е събрал досега 67 номинации. Пени Мордант изостава към този момент от Сунак и Джонсън.

Заместник-министърът на интернационалната търговия Джеймс Дъдридж съобщи във връзка на Борис Джонсън, че той се завръща и поддръжката му набира инерция. Той добави, че Джонсън е единственият, който може да печели избори и го e потвърдил като кмет на Лондон, с сполучливата акция за Брекзит и като завоюва общите избори през 2019 година. За да може даден претендент да взе участие в конкуренцията, би трябвало да получи минимум 100 номинации, като крайният период за това е в понеделник следобяд.

По-рано министърът на защитата Бен Уолъс се отхвърли от присъединяване, отбелязвайки, че е податлив да поддържа Джонсън. Процедурата е ускорена и опростена, тъй като високата летва за номинации значи, че до конкуренцията могат да стигнат най-много трима кандидати. Независимо какво ще се случи от понеделник нататък, сигурно до петък ще бъде излъчен новия водач на торите и министър председател на страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР