Във Великобритания ново проучване показва, че заради космически растящите цени

...
Във Великобритания ново проучване показва, че заради космически растящите цени
Коментари Харесай

Близо четвърт от британците няма да се отопляват през зимата. Опозицията: Това е национален скандал!

Във Англия ново изследване демонстрира, че поради галактически растящите цени на силата близо четвърт от британците няма да се отопляват през зимата. Опозицията назова данните " народен скандал ", предава БНР.

Проучването на компанията SavantaComRes демонстрира, че 23% от интервюираните няма да включат отоплението си през зимата.

Този % е още по-висок, когато става дума за фамилии с деца под 18 години.

Около 70% са декларирали, че ще включат радиаторите си, само че с лимитирано прилагане, а 11% считат да вземат заем, с цел да покрият сметките си.

Интересен миг е, че изследването е било направено малко преди енергийният регулатор Ofgem да разгласи 80-процентното нарастване на тавана за годишните енергийни сметки.

Либералдемократите, които поръчаха изследването, приканват новия министър председател, който най-вероятно ще бъде Лиз Тръс, за нови задължения за справяне с рецесията с повишаването на живота.

Кристин Джардин съобщи, че " фамилии и пенсионери в цялата страна вземат сърцераздирателни решения, тъй като държавното управление не го е грижа “.

" Това е народен скандал, тъй като родителите би трябвало да избират сред отоплението на домовете си или изхранването на децата си ", добави Джардин, представена от " Гардиън ".

Либералдемократите упорстват за в допълнение облагане на нефтените и газовите компании за обезпечаване на отчасти финансиране за замразяването на тавана на сметките.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР