Във Великобритания фаворитката за лидер на Консервативната партия и премиер

...
Във Великобритания фаворитката за лидер на Консервативната партия и премиер
Коментари Харесай

Лиз Тръс планира по-ниски данъци като помощ за поскъпналата енергия

Във Англия фаворитката за водач на Консервативната партия и министър председател на страната Лиз Тръс дефинира като собствен приоритет намаляването на налозите върху директните заплащания на всички семейства като помощ за покриване на растящите енергийни сметки. Това ще стане, в случай че Тръс стане министър председател на страната, заяви БНР с позоваване на Би Би Си. 

Според сегашните планове по принцип е планувано всички семейства да получат отстъпка от 400 паунда от техните енергийни сметки тази зима. От 1 октомври таванът за енергийните годишни сметки на домакинство се усилва с 80%, заяви по-рано енергийният регулатор " Ofgem ". 

Двамата претенденти да наследят Борис Джонсън – Лиз Тръс и Риши Сунак -  са изложени на мощен напън да оповестят какви ограничения считат да вземат. Единственото, което Лиз Тръс е удостоверила до момента е, че ще понижи националната застраховка и „ зеленото “ облагане. Близък до нея източник обаче е зявил, че тя е изключила директна помощ за заплащането на енергийните сметки. „ Сънди телеграф “ спекулира, че Тръс ще се стреми към редуциране на налог добавена стойност с 5%, което може да спести приблизително по 1 300 паунда на домакинство. 

Екипът на Сунак разяснява, че съкращаването на Данък добавена стойност е „ необикновено регресивна мярка “, която ще коства повече от 30 милиарда паунда. Член на екипа сподели, че концепцията няма да се хареса на торите, а също така през зимата най-сериозно ще бъдат наранени трудещите се фамилии и пенсионерите със междинни приходи, които гласоподават за консерваторите или нямат партийни пристрастия, което ще бъде подарък за опозиционната Лейбъристка партия. Ето за какво, съгласно Сунак, е нужна директна помощ със сметките за всички с фокус върху най-бедните и пенсионерите.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР