Във Велико Търново е имало закъснение с началото на матурата

...
Във Велико Търново е имало закъснение с началото на матурата
Коментари Харесай

Проблеми с матурата по английски език във В. Търново

Във Велико Търново е имало забавяне с началото на матурата по британски език и усложнения с аудиотехниката за възпроизводство на текстовете. За това алармираха в БНР зрелостници, които през днешния ден се явиха на държавния зрелостен изпит. 

От Регионалното ръководство на образованието обявиха, че не са получили писмен сигнал за казуса от учебното заведение.

С повече от един час забавяне е почнал държавният зрелостен изпит по британски език за учениците от Езиковата гимназия във Велико Търново, които полагаха матурата си в междинното учебно заведение " Емилиян Станев ". Изпитните задания са били развъдени и раздадени след 9.30 часа, описаха възпитаници.  

Няма подаден сигнал от учебното заведение за закъснението, изпитът е почнал в границите на естественото, съобщи пред БНР Розалия Личева, шеф на Регионалното ръководство на образованието:

" Ние следим по кое време стартира изпитът. Той фактически стартира в границите на регламентираното до 30 минути размножаване ".  

Зрелостници описаха, че са имали проблеми с техниката и се е наложило да влизат учители, които да им четат текстовете на британски език от изпитните въпроси. 

Проблемите са били в две от изпитните зали, удостовери шефът на учебното заведение, където се е провеждала матурата, Кина Котларска: " На едното място децата твърдяха, че не се чува добре. Влязох, слушах, чуваше се добре, само че взехме решение дружно с тях там да влезе съветник. В една зала на 20-ата минута записът спря. Там влезе съветник, с цел да им довърши текстовете ".

По думите на Котларска казусът във втората зала е бил с диска, на който са били записани изпитните задания. Сигнал за това не е подаден в РУО, показаха от инспектората. 

На днешната втора матура във Великотърновско не са хванати преписвачи. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР