От 3 до 15 години затвор, конфискация на имущество, както

...
От 3 до 15 години затвор, конфискация на имущество, както
Коментари Харесай

До 15 г. затвор заплашват банковата касиерка, присвоила 144 000 лева

От 3 до 15 години затвор, конфискация на имущество, както и възбрана да упражнява специалността, заплашват касиерката в банка, присвоила 144 хиляди лв.. Това заяви заместител районният прокурор на Пловдив Димитър Пехливанов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Жената е работила в банката от 2005 година и била основен касиер на един от клоновете ѝ в Пловдив.

По време на коронавирус рецесията през 2020 година решила на стадии да присвои парични средства, предоставени ѝ да оперира с тях по отношение на ежедневната ѝ активност, изясни Пехливанов. Парите били в каса, в купюри по 100 лв.. В продължение на четири години с друг интензитет тя е присвоявала банкноти от пачките. Осъзнала, че пачките понижават размера си, тя решила да прикрие това, като слагала в тях зелени хартии, изрязани като банкнота от 100 лв.. През април тази година от банката правят неочаквана проверка на намиращите се парични средства в касата. Когато отворили запечатаната със стикери торба с пари, открили, че там вместо пари има зелени хартии.

В дома ѝ са открити зелените хартии и устройството вид " гилотина ", с което ги е изрязвала.

Обвиняемата е изразила страдание и поискала да възвърне присвоените пари. Тя има повдигнато обвиняване за длъжностно заграбване. Спрямо дамата е взета мярка за неотклонение " гаранция "  в размер на 5000 лв.. Извършват се дейности по следствието. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР