Във вчерашния мач срещу Бетис за Барселона се появи 16-годишният

...
Във вчерашния мач срещу Бетис за Барселона се появи 16-годишният
Коментари Харесай

Барселона с най-младия си дебютант от 78 години насам

Във вчерашния мач против Бетис за Барселона се появи 16-годишният Ансу Фати, който по този метод се трансформира в най-младия дебютант за клуба в формален мач от далечната 1941 година.

Роденият на 31 октомври 2002 година нападател се включи в срещата в 73-ата минута на мястото на Карлес Перес и незабавно впечатли почитателите на отбора с играта си. Така той записа своя дебют за тима на 16 години и 298 дни, като е вторият най-млад състезател в клубната история с игрови минути за каталунците. Рекордът принадлежи на бранителя Висенте Мартинес Алама, който с дебюта си през 1941 година, изпреварва едвам с 20 дни Ансу Фати.

16-year-old Ansu Fati is the youngest player to debut for @FCBarcelona since 1941

What were you doing at 16 pic.twitter.com/f43qpDnev3
— 433 (@official433) 25 август 2019 година
Заради разпоредбите на Ла Лига по отношение на потреблението на малолетни футболисти в нощните дуели от Барселона е трябвало да изискат позволение от родителите на гения, с цел да могат да го пуснат на терена. След мача пък суперзвездата на отбора Лионел Меси разгласява в Инстаграм фотография, на която прегръща своя съотборник.
View this post on Instagram
Gran partido de todos, 3 primeros puntos en @laliga y muy feliz por ver a los chicos de la casa cumpliendo sus sueños de llegar al primer equipo y de marcar en el Camp Nou en partido oficial.

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on Aug 25, 2019 at 2:49pm PDT

“Не можех да допускам, бях доста нервозен, само че мога единствено да благодаря на всички - на клуба, на треньора и на почитателите, които ме приветстваха доста добре”, съобщи след мача Ансу Фати.
Примера дивисион 2 кръг, неделя 25 август  Барселона 5:2краен резулат  Реал Бетис
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР