Във Варна започнаха масирани проверки за фалшива стока на митниците.

...
Във Варна започнаха масирани проверки за фалшива стока на митниците.
Коментари Харесай

Варненските митничари задържаха рекордни количества фалшиви парфюми и дрехи

Във Варна започнаха масирани инспекции за подправена стока на митниците. Рекордни количества имитации на парфюми, текстилни произведения и първокласни дрехи, имитиращи международни марки на пазара са задържали митничарите там за предишния месец.

Общо 355 случая на сходен тип контрабанда са открили от началото на годината до август засилените инспекции на митничарите. Над 11 милиона са арестуваните подправени продукти, съобщи Нова тв.

Близо два пъти повече са случаите тази година в съпоставяне за същия интервал на предходната година.

Митничарите от Варна-Запада се натъкват през август на подозрителен резервоар, който идва от Индия.

„ Вследствие на рисковия разбор, който се прави регулярно в Търговско дружество Митница Варна бе селектиран за инспекция резервоар, съдържащ тоалетна и парфюмна вода ”, изясни Тодор Тодоров – шеф на отдел „ Митническо разузнаване и следствие “.

35 000 опаковки парфюми с логата на международни марки, само че без нужните документи са потвърдили, че пратката е рискова.

„ Белезите, по които митническият чиновник разпознава тези артикули са авансово регистрирани в една осведомителна система “Копис ”, която обслужва нашата активност. Тя съдържа цялостна информация за рисковите артикули, които са декларирани от избран собственик на интелектуални права върху тях ”, добави Тодоров.

Освен подправени парфюми, от Агенция „ Митници ” оповестяват, че най-често са арестувани още огромни количества цигари, текстилни произведения и първокласни дрехи, имитиращи международни марки на пазара.

“Сред арестуваната стока откриваме детски играчки, които в нередки случаи могат да бъдат рискови за здравето на децата. Детските играчки са рискови в това число с боята, която е нанесена върху тях с падащите детайли. Детските колички, които задържаме в последно време, са с неустановено лаково покритие. Предполага се, че е нездравословно ”, сподели още Тодоров пред “Нова тв ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР