Във Варна започна кампания за възстановяване на единственото лятно кино

...
Във Варна започна кампания за възстановяване на единственото лятно кино
Коментари Харесай

Започна кампания за възстановяването на лятното кино във Варна

Във Варна стартира акция за възобновяване на единственото лятно кино в града. В края на юни пожар изпепели апаратната му. Пламъците унищожиха цялата прожекционна техниката за лъчение на най-големия у нас 3D екран навън. Екипът, който провежда прожекциите навън, приканва всички, които могат да оказват помощ, да се включат в акцията, с цел да има Варна още веднъж своето лятно кино.

Варна

Единственото лятно кино на Варна се намира в курорта „ Св. Константин и Елена ". Преди 2 години то беше възобновено от млади запалянковци, които изтеглиха заем, с цел да купят нужната техника.
Галин Желязков, уредник на акцията: Всичко изгоря за жалост. Най-скъпото нещо беше нашата техника, която е киномашината ни, целият тон, ел. таблата, ел. инсталацията - безусловно всичко е изгоряло.
Сега екипът на лятното кино разчита на другари да оказват помощ за разчистването на отломките.
Десислава Георгиева: Всички, които желаят да се включат, да оказват помощ с това, което вършим и през днешния ден... да спасим киното, с цел да можем да продължим активност.
Въпреки случая, в киното ще продължат с прожекциите, само че с елементарен дребен проектор. Екипът се надява на сполучлива акция, като със събраните средства ще се купи нова киномашина.
Галин Желязков, уредник на акцията: Като го почистим, ще би трябвало да стартираме да възвръщаме стените, с цел да може някой ден, в случай че имаме киномашина, да я сложим тука на чисто, както си беше преди. Да проработи киното - това е моята фантазия!
Първият филм от програмата на лятното кино ще бъде излъчен тази сряда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР