Във Варна ще отвори врати регионален център на социалната и

...
Във Варна ще отвори врати регионален център на социалната и
Коментари Харесай

Център за социална и солидарна икономика отваря врати във Варна

Във Варна ще отвори порти районен център на обществената и солидарна стопанска система, който ще оказва подпомагане на  предприятията и компаниите от областите Варна, Шумен, Търговище и Добрич, оповестиха от Областната администрация за Moreto.net.

Офисът в морската столица ще се обитава на ул. „ Цар Симеон I “ № 26. Очаква се той да отвори порти в края на месец март , като сега се реализира асортимент на екипа, който ще координира активността по плана.

Бюджетът на плана „ Развитие на обществената стопанска система “ е 27 млн. лева Той планува да се изградят 6 районни центъра (фокус точки) на обществената стопанска система в градовете Варна, Бургас, Ловеч, Благоевград, Пловдив и Габрово.

Целта им е да се насърчи дигитализацията на работните процеси в обществените предприятия и да се поддържа районната конкурентоспособност на обществената стопанска система. Във всички шест града са обезпечени здания, в които ще се обитават районните центрове.

„ Регионалните центрове на обществената и солидарна стопанска система ще имат значима роля за създаване на връзки сред участниците на пазара, ще оказват техническа, логистична и информационна поддръжка за създаване на мрежи от предприятия за произвеждане и разпространяване на продукцията. Дейностите им ще включват присъединяване в изложби, тържища, конгреси, събития и конференции, свързани с развиването на обществената и солидарна стопанска система в България “, съобщи във Варна заместник-министър Надя Клисурска.
Цел на плана е да се развият изцяло политиките, свързани със обществената стопанска система и да сe задействат стопанските субекти , без значение от тяхната правно организационна форма, да се записват в регистъра на обществените предприятия, добави тя.

Ще бъде основана цифрова платформа, която ще даде опция да се построяват мрежи от обществени предприятия и те да осъществят по-лесно своята продукция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР