Във Варна предстои 26-ти международен филмов фестивал Любовта е лудост.

...
Във Варна предстои 26-ти международен филмов фестивал Любовта е лудост.
Коментари Харесай

12 конкурсни филма представят на Любовта е лудост

Във Варна следва 26-ти интернационален кино фестивал " Любовта е полуда ". Официалното разкриване на фестивала " Любовта е полуда “ е на 24 август от 19.00ч, в зала 1, с кино лентата " Студена война “, на полския режисьор Павел Павликовски, който получи наградата за най-хубава постановка в Кан 2018.

В програмата на фестивала са включени 12 конкурсни кино лентата. Председател на журито е Клаудия Ландсбергер - Холандия, продуцент, лобист, основател на организация за промотиране на европейското кино. Другите членове на журито са: Виктор Божинов - България, режисьор, Луис Диого - Португалия, режисьор, спечелил премията на Съюза на българските кино дейци през 2014 година за филма  " Фатален грях " ; Хелмут Шобел - Германия, драматург и публицист. В конкретизиране е петият член на журито.

ГАЛА ПРЕМИЕРАТА на  " Безкрайната градина " на режисьора Галин Стоев ще се състои на 25 август от 20 часа в зала 1, което е българското конкурсно предложение.

Панорамата " Съвременно българско кино " ще предложи родни филми, излезли на огромния екран през последната година и ще даде опция на варненската аудитория да се срещне с обичаните си артисти и режисьори. Специални посетители ще бъдат Велислав Павлов и Весела Бабинова от " Вездесъщият ", Яна Маринова, сценарист и в основната роля на " Привличане ", Ники Илиев - сценарист и режисьор на " Нокаут или всичко, което тя написа ", Герасим Георгиев-Геро от " Посоки " и други Преди прожекциите на българските филми, феновете ще имат опция да получат подписи, да се снимат и да беседват със своите любимци.

 

Седмица преди кинофестивала, от 20 август, в залите на Фестивалния и конгресен център ще бъдат излъчени панорами с родни филми, отдадени на 95-годишнината от рождението на режисьора Въло Радев и 70 години от рождението на незабравимия артист Велко Кънев. Прожекциите ще бъдат с вход свободен.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР