Във френския град Лион се откри специално място за почитателите

...
Във френския град Лион се откри специално място за почитателите
Коментари Харесай

Градче на гастрономията отвори врати в Лион

Във френския град Лион се откри особено място за феновете на гастрономията, а и за всички, които желаят да се допрян до нея от разнообразни страни. Cité internationale de la gastronomieе ситуирано в хотел в града, който се слави с вековните си кулинарни обичаи.

Тук е царството на интернационалната кухня.
Флоран Бонетен, шеф на Cité internationale de la gastronomie: Това място е изцяло атипично. Има кухня и даже да няма ресторант, ние организираме дегустации и това е съответен метод да представим храненето, удоволствието и здравето.Това е място за образование с пространство за деца, също и място за просвета, тъй като тук ще има музика, спектакъл, литература, ще се докоснем до гастрономията от всички ъгли.
На четири равнища са ситуирани изложения, анимации, гастрономически лаборатории. Интерактивен Атлас на международната гастрономия среща посетителите с тънкостите на положителната кухня.
Режи Маркон, началник готвач: Търсим щастието, а какво е щастието?То е в положителното здраве. Готвенето е универсално, разбирам го като проява на обич, тъй като да подправиш, да приготвиш нещо добре, да си кажеш, че има някой, който да опита... това е ужасно!
Лион не инцидентно е определен за хазаин на събитието. Градът на брега на Рона, в Югоизточна Франция постоянно е именуван столица на френската гастрономия. Тук храненето е издигнато в изкуство да се живее още от античността. Местната кухня се слави със специалитетите си и заведенията за хранене си, които са над 4000 - връх за Франция. Лион е четвъртият град с най-вече шефове готвачи със звезди Мишлен. Признат е за първа гастрономическа дестинация във Франция и пета в света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР