Във Франция започна четвъртият мащабен протест на жълтите жилетки. Взети

...
Във Франция започна четвъртият мащабен протест на жълтите жилетки. Взети
Коментари Харесай

Безпрецедентни мерки за сигурност в Париж заради жълтите жилетки“

Във Франция стартира четвъртият огромен митинг на жълтите жилетки. Взети са безпрецеднтни ограничения за сигурност. Въпреки това към този момент има информация, че полицията е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне протеститращи.

На голям брой места във френската столица Париж се оформят протестни шествия, като полицията употребява сълзотворен газ.

От сутринта се събира и група на медицинските служащи, а опитите на протестиращите да блокират околовръстния път на Париж към този момент е безрезултатен.

Контролът на силите на реда е невиждан през днешния ден. Досега полицията е арестувала 128 души, като контролът е последователен. Полицаите конфискуват всевъзможни предмети, които могат да бъдат използавни за принуждение.
 Франция се приготвя за четвъртия подред огромен митинг на „ жълтите жилетки “ Франция се приготвя за четвъртия подред огромен митинг на „ жълтите жилетки “
Взети са безпрецеднтни ограничения за сигурност.

В Париж няма и диря от типичното съботно раздвижване. Множество магазини са затворени, а витрините им са предпазени с дървени загради. Всички огромни туристически обекти в града са затворени, спрени са и детските занимания.

Според социологически изследвания, 59% от французите са обезпокоени от последствията от размириците, само че поддръжката към митинга пораства. Това стана, откакто държавното управление анулира налога върху горивата под натиска на протестиращите.

Протестите се разрастват и като обществени групи, които ги поддържат, като все по-ожесточен става митингът на учениците.
 Макрон отстъпи пред митингите на Макрон отстъпи пред митингите на "жълтите жилетки "
Малка френска победа в Брюксел за пакета подвижност и огромен компромис в Париж. Френското държавно управление отстъпи пред всеобщите митинги и отсрочи въвеждане...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР