Във Франция задейства нов закон срещу насилието по време на

...
Във Франция задейства нов закон срещу насилието по време на
Коментари Харесай

Тулуза е център на днешния протест на жълтите жилетки

Във Франция задейства нов закон против насилието по време на демонстрации, само че даже и той не спря безредиците на 22-ия митинг на " жълтите жилетки ". Днес повече от 7000 души са протестирали из страната.

Тулуза стана център на днешния митинг, оттова и огнище на насилието - групи от анархисти смутиха началото на демонстрацията на " жълтите жилетки " с палежи и офанзиви. Полицията се опита да разпръсне тълпите със насълзен газ и водни струи от центъра на града. По-малко бяха случаите в Париж, където и политици се вляха в гневното шествие срещу новия закон против безредиците. Той уголемява правата за инспекция на багажи и коли и не разрешава облеклата, закриващи лицата на стачкуващите. Според тях това лимитира свободата:
Доминик Орс, стачкуващ в Париж: От началото на придвижването на жълтите жилетки, Макрон лимитира свободите ни, най-много свободата да протестираме. Всеки различен водач би взел под внимание какво му споделя улицата, само че при него е тирания.
Продължаващо към този момент пети месец, придвижването на " жълтите жилетки " е нечуван обществен феномен. След като беше предусетен от писателя Мишел Уелбек, митингът развълнува и майстора на киното Жан-Люк Годар, който би направил филм за него, както позволи пред швейцарска телевизия.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР