Във Франция живеят повече от половин милион православни християни, сред

...
Във Франция живеят повече от половин милион православни християни, сред
Коментари Харесай

Как се посреща Възкресение далеч от родината

Във Франция живеят повече от половин милион православни християни, измежду тях и доста българи. И до момента в който французите означиха католическия Великден предходната седмица, с доста шоколад, тази неделя е ред на агнешкото и боядисаните яйца.

Едно от най-красивите религиозни сгради на Лазурния бряг – Гръцката православна черква в Ница, която денем ще се извърши със стотици християни, пристигнали да почетат Христовото възкресение.

Макар надалеч от татковина, близки и родственици, в дни като този вярата е пътеводната светлина, която дава вяра, смисъл и лишава чувството за самотност. Точно това споделя Виолета, която повече от 20 години живее във Франция и която посрещна екипа на NOVA в дома си за Великден.

Виолета пече агнешко по френска рецепта. През това време приказва за любовта към Бога и самотата. В търсене на щастието и по положителни благоприятни условия, Виолета потегля за Франция преди 20 години. Със себе си от България взима вярата.

„ Беше изключително сложен миг от живота ми когато дойдох тук. Чувствах се сама, много от време на време. И направих вярата, която си донесох от България, още по-голяма. Започнах да заговявам тук, във Франция. Не бях постила в никакъв случай в България. Това доста ми оказа помощ да не се усещам сама ”, споделя Виолета.

„ Вярата беше огромното лекарство и до ден сегашен е. Тя доста ми оказа помощ да се оправям с всичко, да имам вяра в себе си, да имам вяра, че всичко е допустимо ”, споделя Виолета.

С поста открива смирението и …. компанията.

„ Не бях сама. Моето семейство. Нещо от фамилията ми е с мен всеки ден в сърцето ми ”, споделя Виолета.

В дома на Виолета силата на вярата е съразмерно разпределена. Честват се и католическия и православния Великден.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР