Седмият в листите на ПП-ДБ за евроизборите Искрен Митев е

...
Седмият в листите на ПП-ДБ за евроизборите Искрен Митев е
Коментари Харесай

Искрен Митев, ПП: Не искам да съм лукав и хитър политик. Дошъл съм да се боря срещу такива

Седмият в листите на ПП-ДБ за евроизборите Искрен Митев е най-младият претендент за Европейския парламент. Но към този момент е бил депутат в три Народното събрание, а присъединяване му в тях беше запаметяващо се. С Искрен Митев в подкаста на OFFNews беседва основният редактор Владимир Йончев. Ето няколко акцента от диалога им, който можете да наблюдавате напълно във видеото.

Най-големият ни триумф е, че променихме мисленето на хората. Най-голямата ни неточност беше, че не успяхме да поднесем опрощение за грешката, която направихме, приемайки да работим с ГЕРБ и Движение за права и свободи, въобразявайки се, че тези хора могат да се трансформират и да създадат някаква действителна промяна. Докато изпълняваха нашата стратегия, си мислехме, че тази жертва си заслужава. Но вредата беше доста огромна. Избирателят не ни елементарни, че се събрахме с хората, които бяхме пратени да изчегъртаме. Ти не можеш да ги изпереш - те са неизпираеми. Но можеш доста да се оцапаш с тях.

Митев описа за свадите си с " Възраждане ", които постоянно му се случваха в Народното събрание. Антиваксерите се оказаха имунизирани - освен те, а и техните фамилии. Протестиращите против еврото си държат парите в евро. Плюят Европа, само че вървят там, а не в Русия, бе неговият коментар. 99% от нас в никакъв случай не са желали да бъдат политици. Да, знаехме, че тези хора са такива, по тази причина дойдохме да се борим с тях. Но влязахме в тяхната игра. Не желая да бъда подъл и остроумен политик. Аз съм пристигнал да се боря против тях, по този начин Искрен Митев отговори на зебележката на Владимир Йончев, че е впечатлен от доброжелателността му, само че тя наподобява наивна. За мен има място за младежи, които да имат положителни планове. И няма да се откажа от това, даже и да е наивно. Дори ще се опитам да приканя повече хора, които да бъдат такива.

Митев описа, че самичък се отказал да бъде кандидат за депутат. „ На мое място ще влезе една дама, от листата в която бях. Аз избавям, с цел да пристигна идващия. И за мен по този начин би трябвало да работи политиката. Да има последователност. “

Ако вляза в Европейския парламент, ще пазя правата на младежите и няма да оставя България „ без глас “, сподели Митев.

Преди да стане народен представител Митев е бил бизнесмен. Произвеждал е бои за стени, върху които може да се рисува. Те се употребяват в доста класни стаи - децата могат да драскат по стените, а по-късно те елементарно се изтриват.

Вместо да прави грандиозни събития за закриването на акцията, той е решил самичък да боядиса една стена в детска болница  с такива бои. На тази стена децата ще могат да напишат страховете си, а след това да ги изтрият. За мен това затваря цикъла на моят преход от предприемачеството към политиката.

За грешките им в ръководството с ГЕРБ, за желанията му като евродепутат в Европейският парламент, за прогнозите на ПП-ДБ в идващото държавно управление, за равносметката му като народен представител в три национални събрания - всички тези отговори можете да ги чуете в нашия подкаст с Искрен Митев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР